Arctic investeşte 471 milioane de lei în judeţul Dâmbovița

02.04.2017

Arctic, lider de piață în România și cel mai mare producător de electrocasnice din Europa continentală, va realiza o investiție de tip Greenfield, pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat rufe în Ulmi, Dâmbovița. Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane de lei.

Aşadar, compania-mamă, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

“Pentru grupul Arçelik investițiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă”, a afirmat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Conform acestuia, noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor, întrucât va crește capacitatea de producție a Arctic în România.

„Proiectul reprezintă o investiție importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce privește valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă și dezvoltarea profesională a forței de lucru locale”, a adăugat Bulgurlu.

Nihat Bayiz, Director General Arctic, a precizat că până în 2024, proiectul va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară.

„Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă”, a spus acesta.

Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și rețele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată).

“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente”, a adăugat Nihat Bayız.

 

 

Citiți și despre:

  • Arctic are un nou Director GeneralArctic are un nou Director General Arctic a anunţat că l-a numit pe Murat Büyükerk în funcția de Director General, începând cu ianuarie 2018. Acesta a preluat conducerea de la Nihat Bayız, care a fost promovat în funcția de Director R&D în […]
  • Arctic construieşte o nouă fabrică în RomâniaArctic construieşte o nouă fabrică în România Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunţat că a acordat un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe […]
  • Sonaca va fabrica, în judeţul Cluj, piese pentru Airbus şi EmbraerSonaca va fabrica, în judeţul Cluj, piese pentru Airbus şi Embraer Sonaca Aerospace Transilvania SRL a obţinut un ajutor de stat, de la autorităţile române, în valoarea de 5,4 milioane de euro, în vederea finanţării unui proiect de investiţii. Pentru a beneficia de sprijinul […]
  • Salesianer Miettex deschide o nouă fabricăSalesianer Miettex deschide o nouă fabrică Salesianer Miettex a anunţat astăzi că va inaugura o nouă fabrică la Oradea, liderul de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale în Europa Centrală şi de Est continuându-şi extinderea pe plan […]
  • Frigoglass mută în Timişoara producţia de la o fabrică din TurciaFrigoglass mută în Timişoara producţia de la o fabrică din Turcia Compania Frigoglass a anunţat că integrează unitatea de producție din Turcia în fabrica de la Timișoara, cea mai importantă din Europa. Ca urmare a acestui proces, fabrica din Silivri, Turcia, își va înceta […]