Atenţie la cumpărăturile online! Recomandările făcute de Poliţia Română

18.11.2016

Poliţia Română atrage atenţia că, în condiţiile în care urmează o perioadă în care comercianții fac reduceri la produsele vândute, este necesar să verificați dacă site-ul cu care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete — contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) și să analizați opiniile altor cumpărători, condițiile de livrare și de garanție.

Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informații personale, precum numerele de cont și de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM și să se instaleze un program anti-phishing.

De asemenea, conform sursei citate, ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacțiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat.

 

 

Citiți și despre: