Câţi bani au cheltuit pe vacanţe românii, în această vară?

26.08.2016

Pentru vacanţa de vară din acest an, românii au preferat destinaţiile europene, se arată într-o analiză Tripsa. În plus, majoritatea călătoriilor au avut loc în luna iulie. Pe de altă parte, cea mai scumpă rezervare din aceste treiluni calde a fost pentru o vacanță exotică pe continentul sud-american.

„Vara este anotimpul preferat pentru vacanțe, fie că este vorba de niște șederi mai lungi pe plaje însorite sau city break-uri în care să se descopere noi orașe. Anul acesta, utilizatorii români ai au călătorit cel mai mult în luna iulie și au ales în principal destinații europene pentru vacanța de vară, însă cea mai scumpă rezervare din aceste 3 luni calde a fost pentru o vacanță exotică pe continentul sud-american”, conform sursei citate.

Destinaţiile din România

Studiu mai arată că, în perioada analizată, călătoriile interne, în special în interes de afaceri, au continuat să fie foarte importante și pe timp de vară, fiecare dintre lunile acestea având Capitala drept cea mai rezervată destinație, în timp ce turiştii au ales și Timișoara drept una dintre principalele destinații ale lunii august 2016.

Destinaţii externe

În ce privește destinațiile internaționale, preferinţele s-au schimbat de la o lună la alta. Astfel, topul preferinţelor a fost format din Roma, Amsterdam și Atena drept principale destinații în iunie; Atena, Barcelona și Milano în iulie și Amsterdam, Atena și Barcelona în august.

Cea mai scumpă vacanţă

Per total, românii au cheltuit în medie 222,99 euro pe rezervările făcute în vara aceasta, iar cea mai scumpă rezervare a fost pentru o călătorie de 10 zile în Mexico City pentru 4 adulți și 1 copil – și pentru care au fost plătiți 4.479,79 euro.

„Românii și-au planificat din timp călătoriile, timpul mediu între rezervare și momentul plecării în vacanțele de vară fiind de 40 zile, au stat plecați în medie 13 zile iar vârsta medie a celor care au făcut rezervările a fost de 37 de ani.Majoritatea rezervărilor pentru călătoriile de vară ale românilor au fost făcute de bărbați (58% comparativ cu 42% de către femei) iar în același timp 77% dintre ele au fost făcute folosind dispozitive de tip desktop, doar 15% folosind dispozitive mobile și 8% aplicația iOS”, potrivit Tripsa.

 

 

Citiți și despre: