Ce destinaţii europene aleg românii pentru minivacanţa de 1 Decembrie?

08.11.2016

Majoritatea (peste 70%) clienţilor Paravion care și-au rezervat sejururi în destinaţii europene pentru minivacanța de 1 Decembrie sunt tineri, care au până în 35 de ani, bucureşteni din mediul corporate şi antreprenorial, cu venituri peste medie şi un obicei de travel deja format. Cea mai mare parte dintre aceştia a optat pentru oraşe europene cu atracţii culturale bogate, dar şi o viaţă de noapte ofertantă, precum Amsterdam sau Valencia.

City break-urile de 1 Decembrie au fost programate, anul acesta, încă din prima parte a lunii septembrie, perioadă care a generat circa 20% din totalul pachetelor vândute până în prezent.

Cele mai multe minivacanţe au fost cumpărate de tinerii de până în 35 de ani, care, raportat la restul segmentelor de vârstă ale turiştilor Paravion, au programat şi cel mai generos buget de travel pentru minivacanţa de 1 Decembrie.

Astfel, clienţii şi-au alocat o medie de 330 euro de persoană pentru transportul dus-întors cu avionul și 3 nopți de cazare la hoteluri de 3* din Amsterdam, Valencia, Praga, Londra sau Berlin.

”Pentru tinerii din Capitală, minivacanţa de 1 Decembrie este cel mai potrivit prilej pentru a călători în Europa. Fie că pleacă în cuplu sau în grupuri de câte 4-6 prieteni, majoritatea alege oraşele recunoscute, în principal, pentru viaţa de noapte alertă şi atracţiile urbane – de la restaurantele cu street food de calitate, la pub-uri recunoscute şi cluburi cu program prelungit, dar şi pentru atracţii culturale ofertante, precum Amsterdam, Valencia, chiar şi Berlin, chit că acesta din urmă este ceva mai scump”, declară Remus Vişan, Director General al Paravion.

Conform acestuia, vânzările de pachete city break pe intervalul 30 noiembrie – 1 decembrie au înregistrat un plus de 23% față de perioada similară a anului trecut.

Pe de altă parte, nici seniorii nu au renunțat la ideea de a petrece ziua României într-o destinație europeană. Orașele preferate de aceştia sunt Praga, Milano, Roma sau Viena, pentru care au alocat aproximativ 300 de euro de persoană.

Cele mai scumpe city break-uri pentru minivacanța de 1 Decembrie au fost cele disponibile în Valencia, la 600 de euro de persoană, tarif ce include biletul de avion dus-întors și 3 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*.

 

 

Citiți și despre: