Ce tip de imprimante folosesc angajaţii din companiile româneşti?

13.02.2017

Un procent extrem de mic din angajații din companiile românești folosesc imprimante eco-friendly, potrivit unui studiu realizat la comanda Epson Europe. Aşadar, chiar dacă cei mai mulți angajați români sunt preocupați de protecția mediului înconjurător, doar 16% dintre aceștia au făcut tranziția la imprimantele cu jet de cerneală.

În plus, conform studiului, 97% dintre cei 100 de respondenți din România susțin că sunt preocupați de protecția mediului înconjurător, însă folosesc în continuare imprimantele laser și nu modele cu jet de cerneală, având o percepție greșită în privința avantajelor ecologice ale acestora.

Astfel, 72% dintre cei intervievaţi sunt de părere că imprimantele laser sunt mai eficiente din punct de vedere al reducerii energiei și doar 21% dintre respondenți cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală.

În plus, 80% dintre respondenții studiului afirmă că imprimantele laser sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor și doar 13% cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală.

Proporţia este la fel de mare și în privința productivității. Din cei 100 de angajați români intervievați, 79% susțin că imprimantele laser sunt mai productive, în vreme ce 17% cred că imprimantele cu jet de cerneală sunt mai productive. Acest mit este combătut de Buyers Laboratory LLC. Imprimantele cu jet de cerneală ating o viteză pentru prima pagină imprimată de până la 3,5 ori mai mare în comparaţie cu imprimantele laser şi pot reduce cu până la două treimi timpul pierdut cu intervenţiile.

În ceea ce privește fiabilitatea, 80% dintre persoanele participante la cercetare cred că imprimantele laser sunt mai fiabile, în timp ce doar 18% cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală. Testele independente efectuate de Buyers Laboratory LLC demontează însă și acest mit. Potrivit acestora, imprimantele cu jet de cerneală necesită intervenţii mai puţin frecvente decât cele laser, ceea ce le face mai fiabile. De exemplu, modelele Epson WorkForce Pro RIPS pot tipări până la 75.000 de pagini fără a le realimenta cu cerneală şi fără solicitări de service.

„Acum trei ani am lansat gama de echipamente business inkjet WorkForce Pro (WFP) care are la bază tehnologia PrecisionCore, o tehnologie dezvoltată de Epson pentru aplicaţii industriale. Prin introducerea pe piaţa business a produselor cu capete de printare PrecisionCore, am permis imprimarea rapidă, de calitate superioară, la jumătate din costurile produselor laser concurente, cu un impact redus asupra mediului, după cum au demonstrat rezultatele testelor BLI”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România și Bulgaria.

În condiţiile în care din ce în ce mai multe companii descoperă beneficiile imprimării cu jet de cerneală în comparaţie cu tehnologia laser, compania de studii de piaţă IDC estimează că sectorul imprimantelor cu jet de cerneală va creşte rapid, la o rată de 10,2% (CAGR), până în 2020.

Adoptarea tehnologiei cu jet de cerneală în companii creşte în special în Europa de Vest, unde piaţa de produse business cu jet de cerneală s-a extins cu 5,1% în 2015, în dauna produselor laser.

„Pentru a ţine pasul cu creşterea pieţei şi pentru a maximiza calitatea capetelor de printare şi productivitatea, Epson a investit masiv la nivel mondial în tehnologia cu jet de cerneală. Printre aceste investiţii se numără şi 400 de milioane de euro pentru unităţi de producţie noi și avem în plan să investim în continuare încă 185 de milioane de euro în PrecisionCore în următorii trei ani”, concluzionează Simona Decuseară.

 

 

Citiți și despre: