Cele mai căutate staţiuni din România

17.08.2016

În  condiţiile ameninţărilor din Turcia și din marile orașe europene, atenția românilor se îndreaptă către vacanțele interne, fie că vorbim despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureș sau despre zona montană. În plus, pe lângă această particularitate a anului curent, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat o creștere a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către ștrandurile și băile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Pe baza acestor căutări, HotelGuru.ro a realizat un top al celor mai apreciate plaje și stranduri din ţara noastră.

Clasamentul celor mai căutate stațiuni pentru vacanța de vară include stațiuni de pe litoral, precum Mamaia sau Eforie Nord, dar și stațiuni balneo, precum Sovata, Praid și Băile Herculane.

Astfel, o mare parte dintre turiștii români s-au orientat spre stațiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari, atestate de către Ministerul Sănătății ca fiind cele mai bune plaje de pe litoral românesc. Atractive au fost și plajele sălbatice Vadu și Corbu, alese de turiștii nonconformiști, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate.

1. Năvodari

Plajele din Năvodari sunt late, cu nisip fin, intrare lină în apă și puțin aglomerate, comparativ cu stațiunea vecină, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei în căutare de liniște. Se pot practica și diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing și plimbări cu skijet-ul.

2. Mamaia

Perfecte pentru tinerii în căutare de distracție, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasă și multe facilități și zone de cumpărături.

3. Olimp

Pentru cei care doresc să scape de aglomerație și vor o stațiune mai liniștită, plaja din Olimp este o opțiune ideală.

Activitățile sportive pe plajă și concertele, preferatele turiștilor români
Românii au apreciat activitățile pe plajă, voleiul pe nisip, concursurile de înot sau polo și petrecerile tematice, organizate în cadrul hotelurilor de la malul mării.

Principalele plângeri privind litoral românesc

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul plăcut și serviciile de calitate din hotelurile și pensiunile alese și au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel, dar și de muzica dată prea tare după lăsarea serii.

Transilvania: ștranduri și băi termale

Anul acesta, o altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.

Aşadar, printre cele mai populare destinații de anul acesta, se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

 

 

Citiți și despre: