De abia aștepți vacanța la schi? Destinațiile unde te poți bucura de zăpadă în noiembrie

13.11.2016

Ești una dintre persoanele care de-abia așteaptă să își pregătească schiurile și placa de snowboard, iar zăpada și iarna nu pot veni destul de devreme pentru tine? Tripsta a pregătit o listă de destinații unde te poți bucura deja de pârtii albe și unde cu siguranță te vei distra.

În timp ce unii călători încă sunt în căutare de destinații călduroase, anumite locuri din Austria, Franța și Italia sunt pregătite să întâmpine iubitorii de sporturi de iarnă încă din noiembrie.

Austria, destinația preferată inclusiv de către români

Austria – una dintre destinațiile preferate inclusiv de către români pentru sporturi de iarnă – are mai multe stațiuni care deschid sezonul chiar de la jumătatea lui noiembrie și unde călătorii se pot bucura de o vacanță perfectă înconjurați de zăpadă și temperaturi scăzute.

Hintertux este una din destinațiile cele mai recomandate pentru o vacanță la schi în Austria, dat fiind că ghețarul de aici este deschis practic pe tot parcursul anului, iar pârtiile sunt la înălțimi între 1500-3250 m. De asemenea, dacă vremea este bună, Mayrhofen este aproape și se deschide spre finalul lunii noiembrie. Aeroportul cel mai apropiat de Hintertux este Innsbruck, dar puteți ajunge acolo și zburând până la Salzburg sau Munchen. În oricare dintre aceste cazuri, va trebui apoi să luați un tren până la Mayrhofen, de unde pleacă în fiecare oră autobuze spre Hintertux.

Ischgl – o altă destinație faimoasă pentru schiat – se deschide între jumătatea și finalul lunii noiembrie și are pârtii la înălțimi cuprinse între 1400-2870 m. Este perfectă pentru vacanțe la schi mai devreme decât de obicei datorită suprafeței celei mai întinse pentru schiat la peste 2000 m dintre toate stațiunile din Austria, iar marea majoritate a acesteia este orientată către Nord sau Nord-Vest, ceea ce face ca odată ce s-a așezat stratul de zăpadă, să rămână. Poți ajunge la Ischgl cu avionul prin aeroportul din Innsbruck (cel mai apropiat) dar și prin Munchen sau Zurich – toate cele trei orașe având conexiuni feroviare foarte bune cu Tirolul. Cea mai apropiată gară de Ischgl este Landeck, de unde pleacă frecvent autobuze către stațiune.

Franţa, una dintre cele mai bune destinații

Franța propune una dintre cele mai bune destinații pentru vacanțe de schiat încă din perioada aceasta: Val d’Isère/Tignes – cu pârtii la înălțimi cuprinse între 1550-3455 m (Espace Killy). Doi ghețari pe care se poate schia (cel mai bun fiind Grande Motte deasupra Tignes) precum și aparatură de ultimă generație pentru zăpadă artificială – în special pe partea Val d’Isère, care se laudă cu unul dintre cele mai mari sisteme de zăpadă artificială din Europa – toate acestea o fac destinația perfectă pentru o vacanță înconjurați de alb. Puteți ajunge cu avionul până la aeroportul din Chambery, Grenoble, Geneva sau Lyon și apoi cu un transfer cu mașina (închiriată sau cu liniile publice de autobuz).

Alternativ, tot în Franța, poți alege Val Thorens, cea mai înaltă stațiune de schi din Europa – care se deschide de obicei cu o săptămână mai devreme decât competitorii menționați mai devreme din Val d’Isère/Tignes.

Val Thorens are pârtii la înălțimi între 1800-3230 m (1260-3230 m – 3 văi) și se deschide între jumătatea și finalul lunii noiembrie, stratul de zăpadă fiind garantat atât de altitudinea stațiunii cât și aparatura de ultimă generație pentru zăpadă artificială. În cazul vacanțelor făcute mai devreme (dat fiind că cele 3 văi se deschid de obicei în prima jumătate a lui decembrie) suprafața pentru schiat este mai mică decât cea a competitorilor dar are avantajul de a fi mai compactă și de a avea garantat mai multă zăpadă la nivelul stațiunii. Puteți ajunge cu avionul până la Chambery, Geneva sau Lyon, apoi cu trenul până la gara Moutiers, de unde sunt autobuze care merg regulat către stațiune.

Vreți să mergeți devreme în Italia la schi?

Atunci destinația trebuie să fie Cervinia – care se deschide la final de octombrie și propune pârtii cu înălțimi între 1525-3480 m (1525-3820 m incluzând Zermatt). Schiatul este garantat pe ghețar (împărțit cu Zermatt) și de obicei la finalul lui noiembrie, câteodată mai devreme, puteți schia până jos la bază. Puteți ajunge cu avionul până la Torino, Milano sau Geneva și apoi cu transfer via autobuz, taxi sau închiriere de mașină.

 

 

 

Citiți și despre: