Directorii Poştei Române vor renunţa la salariile compensatorii

19.05.2014

Ministrul pentru Societatea Informațională a cerut directorilor Poștei Române să renunțe la salariile compensatorii din contractual individual de muncă. Astfel, la inițiativă ministrului pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor (AGA), toți directorii executivi și directorii Poștei Română (CNPR) au fost invitați să renunțe benevol, până cel târziu luni 19 mai 2014, oră 12.00, la orice clauze din contractul individual de muncă care reglementează plată unor salarii compensatorii în cazul încetării activității, altele decât cele cuvenite prin prevederile din Contractul Colectiv de Muncă, în semn de solidaritate și respect față de angajații companiei.

“Nu consider că este permis că un manager de la Poștă Română să aibă asemenea bonificații. E nevoie să arătăm respect și prețuire pentru eforturile din acești ani grei ai angajaților companiei, să nu facem discriminări. Încurajăm bonificațiile doar în funcție de performanță, corelat cu vechimea în muncă, în contextul finalizării cu succes a privatizării Poștei Române și a unei evoluții financiare ascendențe a companiei în acest an. De altfel, acestea două sunt obiectivele pe care suntem determinați să le atingem. Orice altceva în plus sau neconform legislației în vigoare, nu este aliniat cu principiile pe care dorim să le promovăm” a declarat  ministrul Răzvan Cotovelea.

Conform lui, este important să se dezvolte un cadru de încredere și cooperare la Poștă Română, iar în acest context, s-a solicit sindicatelor aceeași abordare onestă, corectă și responsabilă la masă discuțiilor care sunt în curs de desfășurare.

Decizia de renunţate la bonusuri este menită să aducă transparența și un cadru optim asigurării dialogului constructiv cu sidicatele și să pună bazele unei conduite de management caracterizate de încredere și suport reciproc între conducerea Poştei și sindicate.

Finalizarea cu succes a privatizării Poștei Române este un obiectiv major asumat la nivel de Guvern și în directă responsabilitate a Ministerului pentru Societatea Informațională.

“În acest sens, se dorește continuarea eforturilor demarate începând din anul 2012, când situația companiei era extrem de critică, Poștă Română fiind salvată de la insolvență. Nouă echipă de management a reușit să oprească hemoragia financiară, să înceapă eliminarea contractelor păguboase și recuperarea datoriilor, astfel încât, din octombrie 2013, compania a trecut pe profit operațional”, au mai spus reprezentanţii MSI.

Citiți și despre: