Fabrica de hârtie Pehart Tec Petrești a primit un ajutor de stat de 44 milioane de lei

01.07.2016

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a inaugurat ieri fabrica de hârtie Pehart Tec Petrești, beneficiară a unui ajutor de stat în valoare de 44,05 milioane de lei (9,72 milioane de euro). Ajutorul este condiționat de o contribuție la dezvoltarea regională în același cuantum, până la sfârşitul perioadei de monitorizare de 5 ani.

„Avem un capital românesc în plină creștere, unul bazat pe un nivel și pe o calitate a investițiilor impresionante. Numai prin această investiție s-au creat 108 locuri de muncă într-o unitate de producție cu o capacitate maximă instalată de 40.400 tone/an. Vreau să subliniez că, din cele 40 de acorduri pentru scheme de ajutor de stat, 9 sunt semnate cu firme care au capital integral românesc, printre care se numără și grupul MG-Tec din Dej”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

Tot ieri, delegația Ministerului Finanțelor Publice a mai vizitat două investiții importante din județul Cluj. Una a fost fabrica de componente electronice pentru industria auto Robert Bosch (Germania). Firma are în derulare un proiect de investiții în comuna Jucu, din județul Cluj, pentru care a primit un ajutor de stat de 71,2 milioane de lei (16,1 milioane de euro). Vor fi create 623 de locuri de muncă, iar contribuția la dezvoltarea regională va fi de 98,1 milioane de lei (22, 2 milioane de euro), până în 2021.

Cealaltă oprire a fost la fabrica de aparate electrocasnice De’Longhi (Italia). Proiectul de investiții de tip greenfield a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 52,7 de milioane de lei (11,5 de milioane de euro). Au fost create 688 de locuri de muncă, iar până acum contribuțiile la bugetul de stat și la cel local s-au ridicat la 20,9 milioane de lei.

 

 

Citiți și despre: