FADERE cere ajutorarea familiilor de români afectate de cutremurul din Italia

29.08.2016

Federația Asociațiilor de Români din Europa – FADERE cere Guvernului României să se implice mai mult în ajutorarea familiilor de români afectate de cutremurul din Italia. În acest moment, 11 dintre cele 290 de persoane care și-au pierdut viața sunt români. Ministerul Afacerilor Externe ne vorbește doar de un dispărut, însă românii din zonă spun că ar fi mai multe persoane dispărute.

„Apreciem gestul Guvernului României care a decis să repatrieze trupurile neînsuflețite ale românilor decedați în Italia, însă credem că ajutorul guvernamental ar trebui să fie mai susținut. Foarte multe dintre aceste familii și-au pierdut casele și toate bunurile din casă”, conform FADERE.

Comunitatea românească din Italia s-a solidarizat rapid cu cei afectați și mai multe asociații românești au trimis deja ajutoare în zonă.

De asemenea, FADERE a anunţat că poate pune la dispoziția românilor din Italia afectați de cutremur, cât și a membrilor familiilor celor decedați, transport gratuit până în țară.

 „Credem că ceea ce facem noi, este foarte puțin față de nevoile celor afectați, însă în mod sigur orice gest de solidaritate va fi bine primit de conaționalii noștri. Acum ar fi timpul ca și oficialitățile din țară să le întindă o mană de ajutor celor năpăstuiți. Poate așa ne vor convinge că jignirile la care am fost supuși și ostilitatea cu care am fost tratați în ultima vreme, nu sunt altceva decât erori trecătoare”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

 

Citiți și despre: