Finanţări pentru proiectele destinate comunităților românești de peste granițe

29.01.2016

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a lansat platforma online pentru sesiunea de finanţare a proiectelor destinate sprijinirii comunităților românești de peste granițe, ediția 2016.

În cadrul evenimentului, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, și ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, au semnat protocolul pentru coordonarea eforturilor celor două instituții, în vederea utilizării expertizei și competențelor specifice pentru derularea de proiecte și acțiuni care să conducă la promovarea valorilor identitare românești din educație și cercetare.

În deschiderea prezentării, ministrul delegat Dan Stoenescu a expus avantajele implementării platformei online.

„Prin aceste proiecte, bine cunoscute deja publicului larg, statul român vine în sprijinul demersurilor pe care românii de pretutindeni le întreprind în susținerea identității lor. Această platformă online este un instrument nou care ne permite, înainte de toate, să anulăm, prin intermediul internetului, distanțele. Românii din întreaga lume pot depune proiecte pentru a primi finanțare”, a afirmat ministrul.

La rândul său, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a reiterat importanța și beneficiile acestui proiect.

La evenimentul de lansare a mai luat cuvântul și consilierul de stat Sandra Pralong, șef al Departamentului pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, din cadrul Administrației Prezidențiale, care a subliniat importanța conjugării eforturilor tuturor instituțiilor în sprijinul românilor de pretutindeni.

 

 

Citiți și despre: