Future Makers: Premii de 20.000 de euro pentru idei antreprenoriale

08.02.2018

Astăzi, 8 februarie, s-a lansat Future Makers, program educaţional de antreprenoriat pentru 1500 de tineri. Proiectul cuprinde o competiţie de idei de business pentru viitor cu premii de 20.000 de euro. Evenimentul a găzduit o dezbatere despre viitor şi ce ne așteaptă în următorii ani, cu Nicoleta Eftimiu, General Manager Coca-Cola România, Sorin Mîndruţescu, Country Manager Oracle Romania, Irina Anghel Enescu, Young Global Leader al World Economic Forum, Ioan Iacob, CEO Qualitance şi alţi antreprenori tineri de la Blinkr, UiPath, Taraba Virtuală, 7 card şi Unlike Show.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business.

Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro în perioada 8 februarie – 20 mai.

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să îi ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

 

 

 

Citiți și despre: