Germania, principalul partener comercial al României în 2017

10.04.2018

Anul trecut, România a importat majoritatea mărfurilor din Germania, acestea reprezentând 20% din achiziţiile intracomunitare, iar cele mai multe exporturi le-a trimis tot către Germania, mai exact 23% din livrările intracomunitare ale ţării, conform datelor Eurostat.

Principalele cinci ţări în ceea ce priveşte importurile au fost Germania, Italia, Ungaria, Polonia şi Franţa, iar la exporturi ţara noastră a trimis bunuri în principal către Germania, Italia, Franţa, Ungaria şi Marea Britanie.

România a importat în 2017 din Germania bunuri în valoare de peste 15 miliarde de euro, apoi din Italia 7,6 miliarde de euro, din Ungaria 5,6 miliarde de euro, din Polonia 4,1 miliarde de euro, din Franţa peste 4 miliarde de euro, iar din alte ţări România a importat în total bunuri în valoare de 39,1 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte exporturile de bunuri către ţările din Uniunea Europeană, prinicipalele cinci ţări unde România a livrat cele mai multe bunuri au fost Germania, însumând 14,4 miliarde de euro. Pe locul doi în ţările partenere ale României la livrările intracomunitare de bunuri se află Italia, unde trimitem 11% din totalul de export, ceea ce înseamnă o medie de 7 miliarde de dolari. Următoarele ţări spre care România a exportat bunuri sunt Franţa, cu 7% din totalul exporturilor, adică peste 4 miliarde de euro, Ungaria – cu 5% (2,9 miliarde de euro) – şi Marea Britanie, cu 4% (2,6 miliarde de euro).

 

 

 

Citiți și despre: