Klaus Iohannis a promulgat legea cashback

09.11.2016

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea cashback, prin care comercianţii cu o cifră de afaceri de peste 10.000 de euro şi unele instituţii publice pot să elibereze clienţilor, la cerere, numerar în valoare de până la 200 de lei.

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, reexaminată la cererea Preşedintelui României, a fost adoptată în unanimitate de membrii Camerei Deputaţilor la sfârşitul lunii octombrie, anul curent.

”Persoanele juridice (…) oferă serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante şi pot acorda avansuri în numerar. Acestea afişează la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului”, se arată în proiectul adoptat de președintele țării.

Mai exact, persoanele juridice cuprinse în lege sunt reprezentate de operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată şi cei care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro.

 

 

Citiți și despre: