Miele sărbătoreşte 100 de ani de la înființarea fabricii din Bielefeld

01.08.2016

Compania Miele sărbătoreşte 100 de ani de la înființarea fabricii din Bielefeld, Germania. În anul1916, fondatorii companiei Miele, Carl Miele și Reinhard Zinkann, au luat decizia istorică de a înființa a doua instalație de producție în orașul învecinat Bielefeld.

Primele produse fabricate în noua locație susțineau producția din Gütersloh. Din anul 1924, în fabrică au fost produse biciclete, iar apoi aspiratoare în 1927.

În anul 1929, în fabrica din Bielefeld, a fost construită prima mașină de spălat vase alimentată cu energie electrică din Europa.

Având în prezent aproximativ 1.800 de angajați și acoperind o suprafață de aproximativ 134.000 de metri pătrați, este a doua cea mai mare fabrică din cadrul grupului Miele și își susține activitatea pe trei piloni: mașini de spălat vase pentru uz casnic, aspiratoare și prin divizia Miele Professional.

„În primii ani de funcționare, fabrica Miele din Bielefeld a produs separatoare de smântână și motoare electrice. Nu mai devreme de 1924, primele biciclete ieșeau pe porțile fabricii, câștigând rapid o reputație legendară pentru calitatea deosebită. „Vei ajunge la destinație rapid și simplu prin cumpărarea unei biciclete de la Miele”, suna un slogan publicitar din epocă. Gama de produse a inclus biciclete pentru transport, biciclete de călătorie, biciclete sportive și biciclete de curse”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Până în anul 1960 când producția de biciclete a fost oprită pentru a face loc mașinilor de spălat vase pentru uz casnic, Miele fabricase în jur de 1,2 milioane de biciclete și aproape jumătate de milion de biciclete motorizate și motociclete.

„Experiența acumulată în dezvoltarea și producția de mașini de spălat vase din Bielefeld a fost transferată către noile mașini de spălat pentru uz profesional din anii 60”, au mai precizat reprezentanţii Miele.

În plus, pe lângă mașinile de spălat vase și aspiratoarele pentru uz casnic, fabrica din Bielefeld este şi sediul diviziei Miele Professional.

Acolo sunt produse mașini de spălat vase comerciale – de la conceptualizare până la ingineria de produs și producția efectivă – pentru a fi utilizate în activitățile de catering. Acestea sunt completate cu mașini de spălat-dezinfectant și sterilizatoare pentru aparatura medicală (cabinete medicale și spitale) și mașini de spălat utilizate în cercetare și laboratoare industriale. Fără îndoială, sectorul medical este cel care pune presiune pe tehnologie, solicitând soluții specifice pentru a satisface nevoile publicului său țintă.

„Fabrica din Bielefeld este o unitate de producție care s-a dezvoltat organic de-a lungul deceniilor. Au au fost construite noi clădiri, pentru a face față creșterii producției și dezvoltării noilor grupe de produse. Acest lucru a fost însoțit de investiții continue în noi instalații și echipamente”, conform sursei citate

Totodată, un obiectiv al investițiilor din ultimii ani l-a constituit construcția unui centru de inovare pentru sisteme profesionale de curățenie, mutare care reprezintă o etapă esențială către transformarea diviziei Professional într-o unitate operațională independentă.

 

 

Citiți și despre: