Nestle extinde fabrica din Timișoara

16.03.2015

Nestlé România a anunţat că va extinde fabrica din Timișoara, continuând astfel să își consolideze activitatea pe piaţa locală. Inaugurată în anul 2000, fabrica a produs anual mai mult de 90 milioane de napolitane. Noua extindere va permite unității să continue îmbunătățirea produselor de tip napolitană, dar și să includă o nouă linie de producție pentru băuturi.

Fabrica Nestlé, în prezent localizată la periferia orașului Timișoara, s-a extins cu o clădire cu o suprafață de 1.600 metri pătraţi cu linii de producție noi și renovate pentru napolitane și băuturi.

Extensia va permite ca Nestle România să continue îmbunătățirea calitatății napolitanelor produse în prezent în Timișoara (Joe și Nesquick) și să își extindă operațiunile de producție a băuturilor (Nescafe 3în1 și Nescafe Cappuccino).

“Extinderea fabricii din Timișoara este parte a planurilor Nestlé de creștere în România și are scopul de a întări prezența companiei atât pe piața locală, cât și la nivel european. Prin noua unitate, ne propunem să aducem produse de înaltă calitate clienților noștri români și să creștem exporturile”, a explicat Hervé de Froment, Director General Nestle România.

Inaugurată în 2000, fabrica a beneficiat de investiții de circa 10 milioane de euro în ultimii 5 ani și în prezent are 350 angajați din cei 1.000 de angajați ai Nestlé în România.

„Fabrica din Timișoara a crescut constant de la intrarea Nestlé pe piața din România și suntem mândri să anunțăm că vom continua în aceeași tendință. Ne așteptăm ca noua extindere să mărească capacitatea de export și să poziționeze fabrica Nestlé ca una dintre cele mai importante din regiune”, a declarat Ramon Mendivil, Director al fabricii Nestlé din Timișoara.

Operațiunile Nestlé din România acoperă 10 unități de business: băuturi, dulciuri, produse pentru gătit,  înghețată, cereale pentru mic dejun, produse alimentare pentru sugari și copii mici, alimente pentru scopuri medicale speciale, hrană pentru animale, vending și Nespresso.

Nestlé susține dezvoltarea durabilă a societății prin intermediul platformei Creating Shared Value, care integrează preocupările companiei cu privire la nutriție, consumul responsabil de apă și dezvoltarea rurală.

 

Citiți și despre:

  • Nestle România va încheia anul cu afaceri de 718 milioane leiNestle România va încheia anul cu afaceri de 718 milioane lei Cifra de afaceri a Nestle România din acest an se va menţine la acelaşi nivel din 2012, de 718 milioane lei, iar compania va rămâne pe profit, potrivit directorul general al companiei de bunuri de larg […]
  • EY România se extinde în zona de vest a ţăriiEY România se extinde în zona de vest a ţării Ca urmare a creşterii pieţei din zona de vest a ţării, EY România a inaugurat un nou sediu în Timişoara. Astfel, echipa regională a companiei a crescut la 20 de angajaţi și s-a mutat în noul sediu din […]
  • Sonaca va fabrica, în judeţul Cluj, piese pentru Airbus şi EmbraerSonaca va fabrica, în judeţul Cluj, piese pentru Airbus şi Embraer Sonaca Aerospace Transilvania SRL a obţinut un ajutor de stat, de la autorităţile române, în valoarea de 5,4 milioane de euro, în vederea finanţării unui proiect de investiţii. Pentru a beneficia de sprijinul […]
  • MMM Consulting își extinde echipaMMM Consulting își extinde echipa Anul 2015 a adus noi provocări pentru piața locală de training și consultanță, iar în acest context MMM Consulting s-a pregătit să întâmpine noile cerințe ale clienților cu o echipă extinsă și cu noi […]
  • ETİ Gıda deschide o fabrică de dulciuri în RomâniaETİ Gıda deschide o fabrică de dulciuri în România Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut în valoare de 23 milioane euro pentru extinderea în România a producătorului turc de dulciuri ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret […]