Proprietarul Era Shopping Park Oradea cere intrarea în insolvenţă

12.11.2013

Omilos Oradea, proprietarul parcului comercial Era Shopping Park Oradea, a solicitat deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, ca urmare a pierderii unei dispute legale pentru suma de 3,2 milioane de euro, cu compania de construcţii “Construcţii Bihor” (Constructorul), care a participat la procesul de construire a centrului comercial.

În anul 2009, Omilos Oradea a încredinţat către firma Construcţii Bihor extinderea parcului comercial, respectiv construirea galeriei comerciale.

În Procesul Verbal de recepţie, beneficiarul a raportat, iar compania de contrucţii a confirmat o serie de obiecţiuni, fiind semnalate o serie de nereguli în ceea ce priveşte calitatea unor lucrări.

În plus, Omilos Oradea a contestat cantităţile de materiale de construcţii pe care Constructorul a pretins că le-a folosit, întrucât expertizele independente şi diferitele verificări au arătat că firma de construcţii a încărcat masiv facturile cu lucrări care nu au fost executate. În concluzie, Omnilos Oradea a contestat plata pentru lucrări adiţionale fals declarate de Constructor şi pentru lucrări de reparaţii care nu au fost realizate în conformitate cu prevederile contractuale.

Anul trecut, compania Construcţii Bihor s-a adresat Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR, care, fără să consulte opinia vreunui expert independent în construcţii sau orice expertiză la locul prestării lucrărilor şi fără să permită oricărui martor să depună mărturie, a acceptat 100% solicitările companiei Construcţii Bihor şi a respins în totalitate cererile şi apărările Omilos Oradea.

Prima rundă de arbitraj a desemnat câştigătoare compania de construcţii şi ca urmare Constructorul a iniţiat procedura de executare a bunurilor mobile şi imobile deţinute de Omilos Oradea.

Ca urmare a acţiunilor Constructorului, Omilos Oradea şi partenerii săi consideră că reorganizarea societăţii în cadrul procedurii simplificate a insolvenţei este în interesul lor. Insolvenţa voluntară va garanta protecţia şi va minimiza impactul disruptiv cauzat de acţiunile ostile ale Construcţii Bihor. Omilos Oradea va conlucra cu creditorii pentru a restructura nivelul datoriei şi pentru a continua operaţiunile fără întrerupere.

Era Shopping Park Oradea face parte din portofoliul fondului britanic de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail şi centre comerciale din Europa Centrală şi de Sud- Est, cumulând peste 340.000 mp.

Cu o suprafaţă totală de închiriat de 64.000 metri pătraţi, Era Shopping Park Oradea este cel mai mare retail park din oraş.

Citiți și despre:

  • CCIR deschide un Birou de Reprezentare la Castellón, în SpaniaCCIR deschide un Birou de Reprezentare la Castellón, în Spania Camera de Comerţ Naţională a României (CCIR) va deschide în luna iunie a acestui an un Birou de Reprezentare la Castellón, în Spania, iar în perioada 10 – 11 martie o delegație a Camerei de Comerţ Naționale a […]
  • CCIR și Google au organizat evenimentul ”Compania mea pe Google”CCIR și Google au organizat evenimentul ”Compania mea pe Google” Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) și Google România au organizat ieri evenimentul ”Compania mea pe Google”, la sediul CCIR, ocazie cu care au fost prezentate cele mai noi şi inovative modalităţi […]
  • Carpatcement Holding, premiată de CCIRCarpatcement Holding, premiată de CCIR Carpatcement Holding fost premiată de către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) cu „Premiului Naţional” (locul I) în domeniul fabricării cimentului, varului, ipsosului şi articolelor din beton, la […]
  • CCIR a primit vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din LibanCCIR a primit vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din Liban Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a primit vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din Liban, membrii ai Young Presidents’ Organization, organizaţie care reuneşte în prezent peste 22.000 de […]
  • CBRE România are nou leasing managerCBRE România are nou leasing manager CBRE România are un nou Leasing Manager în cadrul departamentului de retail, Oana Vîjiala preluând această funcţie. Ea deţine o experiență de peste șapte ani în domeniul real estate și vine să consolideze […]