Soluţia FANICA, premiată în cadrul Romanian Energy Awards 2014

27.05.2014

OMV Petrom a câştigat premiul „Programul de Eficienţă Energetică al Anului” pentru implementarea soluţiei FANICA. Premiul a fost decernat în cadrul evenimentului Romanian Energy Awards 2014, care a avut loc la începutul lunii mai.

Soluţia de eficientizare a consumului de combustibila fost dezvoltată împreună cu IT Green Light, companie IT orientată cu predilecţie către proiecte şi tehnologii speciale.

„Echipa comună IT Green Light și OMV Petrom a dezvoltat soluţia de eficientizare a consumului de combustibil, FANICA, pentru a răspunde nevoilor specifice diviziei de Explorare şi Producţie (E&P) din cadrul OMV Petrom. Specialiştii IT Green Light au început dezvoltarea sistemului în mai 2013 şi după un proiect de implementare care a durat 3 luni, furnizează în prezent servicii de monitorizare a consumului de combustibil la nivelul întregii divizii de E&P Petrom”, se arată într-un comunicat de presă.

Implementarea soluţiei a adus o serie de beneficii importante diviziei de Explorare şi Producţie. Este vorba de monitorizare în timp real a consumului de carburant la nivelul întregii divizii, indiferent de locaţie şi de reducerea consumului de carburant cu 12% în doar 3 luni de la implementare, oferind, de asemennea, şi o perspectivă clară asupra consumului de carburant, bugetului şi cheltuielilor, dar şi asupra productivităţii echipamentelor.

„Ne onorează  această recunoaştere a eforturilor noastre obţinută aici, în România. Suntem un jucător important pe piaţa românească a energiei – atât în calitate de producător, cât şi în calitate de consumator – şi ne propunem să fim un „market maker”, dând semnalul tuturor actorilor de pe această piaţă că eficienţa energetică trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre”, a declarat  Tatiana Ciobotaru, Project Manager – OMV Petrom.

Pe termen lung, soluţia oferă posibilitatea de a identifica zonele cu un consum ridicat de combustibil şi să iniţieze proiecte care să conducă în final la economii de combustibil folosit pentru nevoile proprii.

În plus, de la începutul acestui an, cele două companii lucrează la un pilot asemănător proiectului premiat, pentru consumul de electricitate.

“Acest premiu reprezintă recunoașterea unui parteneriat de excepție, cu rezultate pe măsură. Echipa comună Petrom şi IT Green Light a lucrat ca un tot unitar şi întreg conceptul a fost mulat 100% pentru a răspunde exact nevoilor actuale ale diviziei E&P din OMV Petrom. Soluția FANICA integrează toate sistemele existente într-o singură aplicație și este o unealtă managerială inteligentă de monitorizare a consumului de carburanți, oferind avantajul de a vedea atât imaginea de ansamblu, cât și de detaliu, până la cel mai mic consumator”, a adăugat Elisei Crăciun, CEO – IT Green Light.  

Citiți și despre:

  • Socar, premiată în cadrul “Romanian Energy Awards 2014”Socar, premiată în cadrul “Romanian Energy Awards 2014” Socar România a câştigat premiul „Proiectul anului în sectorul petrol şi gaze” în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului “Romanian Energy Awards 2014”. Premiile decernate au ca scop recunoaşterea […]
  • Cerere scăzută pentru gaze și electricitate în T2Cerere scăzută pentru gaze și electricitate în T2 Consumul de gaze naturale în România, în scădere cu 16% Producția brută estimată de energie electrică a României a scăzut cu aproximativ 10% în trimestrul al doilea al anului curent față de aceeași perioadă […]
  • România, premiată la Mixx AwardsRomânia, premiată la Mixx Awards Agenţia de comunicare digitală Interactions a fost premiată la Mixx Awards, unul dintre cele mai mari festivaluri de publicitate interactivă din Europa. Evenimentul s-a desfăşurat la Paris în perioada 20-21 […]
  • Lucrările de schelărie, în creștere pentru RohrerLucrările de schelărie, în creștere pentru Rohrer Compania nu a resimțit efectele crizei economice și este în continuă dezvoltare. Curățări industriale, de rezervoare, schele, izolații speciale, schimbare de catalizatori, transport fluide și lucrări de […]
  • 15 milioane de pasageri, transportaţi de Wizz Air15 milioane de pasageri, transportaţi de Wizz Air Wizz Air a anunţat astăzi că a transportat, în decurs a 12 luni, 15 milioane de pasageri, în creştere de 17%, compania înregistrând în această perioadă un grad mediu de încărcare de 86%. Compania a […]