Transportatorii: Este nevoie de reducerea perioadei de înmatriculare a maşinilor comerciale

15.02.2018

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sprijinul și intervenția urgentă pentru reducerea perioadei nejustificat de lungi de înmatriculare a autovehiculelor comerciale în România, afectând activitatea transportatorilor rutieri pentru care autovehiculele comerciale reprezintă principalele mijloace de producție.

La ora actuală, transportatorii români trebuie să aștepte 60-90 zile pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehiculele lor. În tot acest timp, transportatorii români nu își pot opera autovehiculele, care pentru industria noastră reprezintă principalele mijloace de producție. Această situație afectează activitatea multor transportatori români care ajung să nu își mai poată onora contractele în desfășurare, pentru că deși dețin mijloacele de transport, acestea sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare.

„Considerăm inacceptabil ca în România, o programare pentru înmatricularea autovehiculelor să dureze mai mult de 2 luni, când înmatricularea ar trebui să se realizeze în maxim 2 ore, ca în orice alt Stat Membru UE și chiar din afara UE precum în Republica Moldova”, potrivit sursei citate.

În acest context, UNTRR solicită Guvernului României și MAI măsuri urgente prin care să se asigure înmatricularea autovehiculelor comerciale în cel mult 2 ore și să întreprindă toate demersurile necesare pentru implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea deblocării activității transportatorilor români afectați.

 

 

 

 

Citiți și despre: