Vast Resources a raportat o creștere a calității minereului extras de la cariera Mănăila

29.08.2016

Vast Resources a înregistrat în luna iulie o creștere a calității minereului extras de la cariera Mănăila. Rezultatele sunt o urmare a punerii în aplicare a soluțiilor găsite de experții tehnici de origine română și africană.

Astfel, soluțiile propuse de cele două echipe de experți tehnici i-au oferit companiei britanice Vast Resources posibilitatea de a crește calitatea concentratului de cupru cu 19-21% și, totodată, cantitatea de concentrat extras. În plus, compania va putea aplica tehnici similare și pentru concentratul de zinc, pentru a oferi clienților săi extras de înaltă calitate, ceea ce, în timp, va reprezenta un profit sigur.

Prin începerea procesului de separare a zincului de concentratul de cupru, nivelul de zinc a fost redus la 3%, de la o medie de 12% din concentratul extras. În acest mod a fost maximizată valoarea celor două tipuri de minereu, iar Vast Resources oferă clienților săi concentrat de cea mai înaltă calitate.

„Suntem bucuroși că, la mai puțin de o lună de la implementarea noilor tehnici de separare a concentratelor, Vast Resources înregistrează primele creșteri, calitative și cantitative. Cu toate că la începutul lunii am întâmpinat dificultăți din cauza inundaților cauzate de ploi, compania a investit în repararea drumurilor și în curățarea și scoaterea apei din carieră. Astfel, am reușit să ne atingem targetul de a crește cu 2,5% calitatea concentratului de cupru, la 19%,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv Vast Resources România.

Investițiile realizate în vederea îmbunătățirii calității materialelor extrase sunt doar o parte din planul pe care Vast Resources l-a pregătit în anul 2016 pentru dezvoltarea minei de la Mănăila, județul Suceava.

 

 

Citiți și despre: