Stiri: Logistica

1 Decembrie: Fără vize pentru cei care vor să călătorească în Canada

01.12.2017

Începând de astăzi, 1 decembrie 2017, ora 16.00 (ora României), toți cetățenii români, indiferent de tipul pașaportului deținut (pașaport simplu electronic, pașaport simplu, pașaport temporar, pașaport diplomatic și pașaport de serviciu), vor fi scutiți de viză pentru a călători în Canada (fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă), pentru perioade de maximum 6 luni, în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea prietenilor și a membrilor familiei, precum și pentru prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor).

Persoanele care intenționează să intre în/tranziteze Canada pe calea aerului, trebuie să dețină o Autorizație de Călătorie Electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Persoanele care vor să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea eTA.

Ce este eTA?

eTA (autorizația de călătorie electronică) reprezintă o cerință obligatorie de îndeplinit de către toți cetățenii străini exonerați de obligativitatea deținerii vizei, care călătoresc în/tranzitează Canada pe calea aerului. eTA este, în mod electronic, atașată pașaportului călătorului și are o valabilitate de 5 ani de zile (sau până la expirarea valabilității pașaportului).

Atenție! Pentru a obține eTA, completați cererea online pe care o veți regăsi doar pe website-ul oficial al Guvernului Canadei (www.Canada.ca/eTA-Romania).