Stiri: Finante

10.000 de euro pentru antreprenorii cu idei de succes

11.05.2015

OTP Consulting România și Universitatea Politehnică din București au lansat concursul de idei în afaceri din cadrul proiectul multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”. Înscrierile pot fi realizate în perioada 11-29 mai.

După aceea, vor fi selectate 40 de idei de afaceri, pentru a fi implementate prin înfiinţarea şi operaţionalizarea unor firme noi (start-up).

Fiecare dintre acestea va beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 10.000 de euro. Un alt beneficiu al proiectului este reprezentat de oferirea de servicii de asistenţă specializată în consultanța pentru afaceri prin intermediul celor 4 centre de sprijin pentru cele mai bune idei de afaceri.

Concursul se adresează persoanelor fizice cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul/reședința în județele Ilfov, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți sau Municipiul București, doresc să își înființeze o societate comercială în unul dintre aceste judeţele și sunt absolvente ale învățământului secundar.-9-4
.

.

Printre condiţiile de participare se numără faptul că firmele trebuie să îşi desfăşoare activitatea în domeniile identificate în Strategia Naţională de Competitivitate 2014-2020, să aibă câte 2 angajaţi minimum, iar 30% din firme vor fi înfiinţate trebui deținute și conduse de antreprenori femei.

Planurile de afaceri trebuie implementate până în 1 noiembrie, inclusiv prin înfiinţarea şi operaţionalizarea firmelor cu ajutorul şi asistenţa Administratorului schemei.

Persoanele care doresc să se înscrie în concurs vor depune un dosar de finanţare, care va conţine descrierea planului de afaceri şi câteva documente suport şi acte doveditoare ca anexe.