Stiri: Sanatate

Cand expira certificatul verde

10 centre SanoHelp, înființate de Asociația React

30.06.2015

Asociația React a înființat 10 centre de îngrijire ce vor oferi servicii socio-medicale pentru pacienții cu afecțiuni cronice din 6 județe. Peste 3000 de pacienți din comunități izolate vor beneficia de serviciile centrelor până la finalul anului 2015

Cele10 centre de îngrijire socio-medicală, înființate de Asociația React, prin proiectul SanoHelp, se află în județele Arad, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Neamț, Sibiu și în București şi își vor demara în această vară activitatea. Dintre acestea, 5 sunt localizate în mediul rural, în localități în care accesul la serviciile de sănătate este dificil, iar alte 5 centre sunt localizate în mediul urban, în orașele Arad, Piatra Neamț, Sibiu, Târgoviște și în București.

Centrele înființate vor fi dotate cu aparatură medicală modernă de diagnostic și monitorizare, care include dispozitive de monitorizare a activității inimii și a presiunii arteriale, dispozitive de investigare primară a corpului uman, sistem de monitorizare a diabetului și a bolilor cronice. Aparatura va fi conectată la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale.

Prin înființarea acestor centre socio-medicale, proiectul SanoHelp facilitează accesul la servicii medicale de bază, în comunități izolate pentru mai mult de 3000 de pacienți cronici din regiunile București Ilfov, Centru, Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest și Vest.

Proiectul contribuie, totodată, la dezvoltarea economică a regiunilor, prin crearea unor noi locuri de muncă. Astfel, 40 de persoane vor urma un program complex de formare profesională și de calificare în meseria de mediatori sanitari în vederea angajării în cadrul centrelor. Programul de pregătire include și consiliere profesională și psihologică, informare privind piața muncii și evoluția ocupațiilor și cursuri de dezvoltare a competențelor TIC.