Stiri: Social

100 de copii sunt invitați la Parlament „să facă legea pentru o zi”

31.05.2015

Ziua Națională a Adopției va fi sărbătorită la Parlament, în data de 2 iunie, ora 10:00, alături de Organizația Femeilor PNL București și cei 100 de copii din grădinițele și casele de copii bucureștene invitați „să facă legea pentru o zi”.

„Pe lângă vizita specială a micuților, vom atrage atenția asupra gravității problemelor copiilor instituționalizați. Aproape 60 de mii de copii instituționalizați nu au cui să spună „mamă” sau „tată”. Ei au nevoie de afecțiunea și grija noastră. Li se spune adesea „copii ai nimănui”. Greşit! Ei sunt copiii noștri, ai tuturor, și suntem responabili pentru destinele lor”, a declarat Oana Nicolescu, Vicepreședintele OFL București.

Data de 2 iunie a fost declarată anul trecut Ziua Națională a Adopției printr-un Proiect de Lege.

Anul 2014 a fost însă declarat anul cu cele mai multe abandonuri. Numărul lor s-a înzecit față de 2004. Astfel, peste 143 de mii de copii născuţi în ultimii zece ani nu au fost recunoscuți de tați. Alți 250 de copii au fost abandonați la naștere de ambii părinți, potrivit Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

„Problemele copiilor instituționalizați nu trebuie abordată doar festivist cu ocazia zilei de 2 iunie, ci trebuie să ne apropiem cu sufletele deschise de ei, de problemele și bucuriile lor. Dacă noi putem să le oferim o bucurie cât de mică, atunci să nu ezităm să o facem. Și cei mici au vrut să ne ajute. Participanții de la grădinițe au ales să renunțe la câte o jucărie pe care o vor da copiilor instituționalizați. Acești copii merită să aibă șansa de a se dezvolta la nivelul potențialului pe care îl au”, a mai spus Oana Nicolescu .