11.000 de copii au luat parte la Festivalul Opera Copiilor

03.06.2015

În perioada 29 mai – 1 iunie 2015, Opera Comică pentru Copii a organizat prima ediție a Festivalului „Opera Copiilor”, o inițiativă pentru întreaga familie, desfășurată în aer liber, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Evenimentele au avut loc în Parcul Herăstrău — la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson — la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială: Ziua Prieteniei, a Muzicii, a Tradițiilor și a Copilului.

Festivalul a început vineri, cu programul intitulat ‘Picnicul Copiilor’, eveniment care a avut loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Peste 200 de copii din 13 centre de plasament și școli speciale s-au jucat împreună cu artiștii Operei Comice pentru Copii, servind totodată prânzul în aer liber, înconjurați de construcții reprezentative din toate zonele etnografice ale României. Cel mai frumos moment l-a constituit organizarea unui workshop în care copiii au pus în scenă „Capra cu trei iezi”.

A doua și a treia zi din Festivalul „Opera Copiilor” au oferit publicului un program variat de manifestări în aer liber, ce a inclus „Tărâmul Poveștilor”, „Cutia Muzicală” și „Concertul de la Țărm” (în Parcul Herăstrău), „Treasure Hunt” și „Basme și snoave romanești” (la Muzeul Satului).

Pe Tărâmul Poveștilor, personajele Operei Comice pentru Copii s-au împrietenit cu toți copiii care au fost curioși să le afle povestea. Peter Pan și Umbra sa, Michael, Captain Hook, Regina Nopții, Pamina, Tamino, Hansel, Gretel, Vrăjitoarea și Piticul, Papageno, Papagena și Doamnele Reginei Nopții, Șoricelul din Cenușăreasa, Șmecherașul din Don Pasquale, Zâna Zorilor și Monostatos au transformat, trei zile la rând, peluza din Herăstrău într-un spațiu miraculos al basmelor copilăriei.

 

 

Citiți și despre: