Slide

Stiri: Finante

1,1 miliarde lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

05.11.2014

Guvernul a aprobat ieri un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management din cadrul Programelor Operaţionale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

„Guvernul României a aprobat astăzi (ieri) un împrumut de 1,1 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Acest nou împrumut sprijină, în continuare, creşterea ratei de absorbţie deoarece banii achitaţi acum beneficiarilor vor fi rambursaţi României de către Comisia Europeană după ce vor fi trimise documentele necesare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Fondurile vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de finanţări contractate prin intermediul a patru programe. Este vorba de Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanţate în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri în valoare de circa 386 milioane de lei.

În acelaşi timp, pentru plăţile către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice a fost asigurată o sumă de 320 milioane de lei, pentru cei ai Programului Operaţional Regional – 300 milioane de lei, iar pentru beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Mediu – 100 milioane de lei.