Stiri: Sanatate

121 de milioane de lei pentru reabilitarea celui mai mare spital de copii din Moldova

26.10.2017

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sf. Maria” Iași va intra într-un proces de reabilitare ca urmare a unui contract de finanțare semnat marți de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, în prezența premierului Mihai Tudose.

Investiția de 121 milioane lei, din care 88 milioane lei fonduri europene nerambursabile, este destinată creșterii eficienței energetice a clădirii în care funcționează Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Pe parcursul a aproape cinci ani urmează să se desfășoare aici lucrări precum reabilitarea termică prin anveloparea clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum, instalarea unui sistem de panouri solare, ca formă alternativă de producere a apei calde de consum, instalarea și modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică, modernizarea a 5 ascensoare, realizarea unei instalații de distribuție a gazelor medicale, realizarea unei instalații electrice de paratrăsnet și priză de pământ, precum și pregătirea personalului pentru exploatarea noilor echipamente.

De acest proiect vor putea beneficia cei peste 800 mii de copii din regiunea Nord-Est, precum și cei peste 48 mii de pacienți consultați și tratați anual în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sf Maria” Iași, proveniți din întreaga Regiune de Dezvoltare Nord-Est.