Stiri: Sanatate

Vaccinul hepatitic B

130.000 de doze de vaccin hepatitic B ajung în maternitățile din România

12.10.2022

Vaccinul hepatitic B. Ministerul Sănătății a semnat contractul în baza căruia vor fi livrate 130.000 de doze de vaccin hepatitic B. Potrivit acordului, dozele vor ajunge în țara noastră până la jumătatea lunii noiembrie. Din datele Institutului Național de Sănătate Publică, reiese că în prezent, la nivel național, există un stoc de aproximativ 17.500 doze de vaccin.

Vaccinul hexavalent

Referitor la vaccinul hexavalent, procedura de licitație este în curs de finalizare și în cel mult trei săptămâni se va încheia acordul-cadru valabil pentru o perioadă de patru ani. Estimăm că prima tranșă de vaccin va fi livrată de asemenea, în luna noiembrie. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în acest moment, la nivel național, există un stoc de aproximativ 64.000 doze de vaccin hexavalent.

Vaccinul hepatitic B. Redistribuiri

Conform HG nr. 841 / 1995, se fac redistribuiri de doze de vaccin până la soluționarea situației. Numărul mediu lunar a unei cohorte de copii beneficiari este de aproximativ 15.000.

Vaccinul hepatitic B se administrează în maternități, în primele 24 de ore de la naștere. Vaccinul hexavalent se administrează la 2, 4 și 11 luni.

Citește și Un centru regional de excelență al OMS ar putea fi deschis în România