13,5 milioane de asiguraţi au intrat în posesia cardului de sănătate

16.03.2015

De la 1 mai, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale, conform Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Până la ora actuală, aproximativ 13,5 milioane de asiguraţi au intrat în posesia cardului de sănătate şi au fost activate în sistem circa 4,5 milioane de carduri.

Cei peste 500.000 de asiguraţi care nu au primit cardul de sănătate sunt aşteptaţi la sediile caselor de asigurări sau la medicii de familie pentru a-şi ridica acest card.

Asiguraţii care nu doresc să utilizeze cardul de sănătate din motive religioase şi de conştiinţă au ca alternative adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate eliberată la cerere de către casele de asigurări de sănătate. Această adeverinţă are valabilitate 3 luni.

Cardurile refuzate rămân la sediile caselor de asigurări, astfel încât să poată fi predate acelor asiguraţi care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Persoanele asigurate care până la data de 1 mai 2015 nu au intrat în posesia cardului de sănătate, vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe de asigurat, eliberată de casa de asigurări.

 

Citiți și despre: