1,38 miliarde de euro, fonduri pentru dezvoltarea urbană durabilă

03.04.2017

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie se vor putea depune cereri de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru proiecte dedicate dezvoltării urbane durabile (Axa 4). Bugetul disponibil este de 1,38 miliarde de euro (din Fondul European de Dezvoltare Regională și contribuție națională), reprezentând 17,88% din fondurile alocate POR 2014-2020, repartizate pe priorități de investiții și regiuni.

Pentru această axă, atribuția de selectare strategică a fișelor de proiect depuse spre finanțare este delegată Autorităților Urbane.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a semnat pe 31 martie 39 de acorduri de delegare. Delegarea presupune aplicarea de proceduri și criterii de selecție de către structurile municipiilor reședință de județ care îndeplinesc rolul de Autorități Urbane. Aceasta reprezintă ultima etapă înainte de lansarea apelului pentru depunerea de proiecte prin POR.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a POR, a lansat în consultare publică, până la data de 18 aprilie 2017, 5 noi ghiduri privind Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Ghidurile privesc modul de accesare a fondurilor europene prin POR pentru proiecte menite să contribuie la dezvoltarea durabilă a orașelor.

 

 

Citiți și despre: