14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

13.06.2017

Crucea Roșie Română, în colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București, organizează pe 14 iunie un eveniment special pentru a serba Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Evenimentul va avea loc miercuri, 14 iunie 2017, în Poiana Urbană din Piața Universității din București. Începând cu ora 09:00, va fi instalat un centru mobil de donare de sânge, corturi de Cruce Roșie unde voluntarii vor face simulări și demonstrații de prim ajutor. La ora 11:00, o picătură de sânge va fi formată din aproximativ 100 de persoane, timp în care se va intona pentru prima dată în București imnul donatorului de sânge, „Imnul vieții”.

La eveniment sunt invitați: dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătății Publice, dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, dr. Doina Goșa, director Centrul de Transfuzie Sanguină București, şi Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Tema Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din acest an pune accentul pe importanța constituirii de rezerve de sânge pentru situații de urgență prin sensibilizarea populației privind importanța donării de sânge. Sloganul campaniei este „Donează sânge. Donează acum. Donează constant”.

 

 

Citiți și despre: