Stiri: Social

Politia romana

146 de persoane, puse sub control judiciar în ultima săptămână

03.01.2017

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 146 de persoane şi au fost înregistrate 16 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri, conform datelor Poliţiei Române.

Astfel, în perioada 23 – 30 decembrie 2016, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 146 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 46 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 99 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și față de o persoană față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauțiune.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 16 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Aşadar, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestarea preventivă, în 6 cazuri, în 3 situaţii controlul judiciar a încetat ca urmare a condamnării cu executare, în 2 cazuri a fost înlocuit cu măsura condamnării cu suspendare, iar în 2 cazuri în arest la domiciliu.

De asemenea, măsura arestului la domiciliu dispusă iniţial a fost înlocuită, în 3 cazuri, cu arestarea preventivă.