Stiri: Sanatate

1,5 milioane euro pentru dotarea laboratorului de cardiologie de la Spitalul “Bagdasar-Arseni”

28.10.2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat ieri laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”. Laboratorul funcţionează din primăvara acestui an, iar în ultimele două luni, au fost efectuate 160 de proceduri, având o capacitatea de a efectua aproximativ 150-180 de proceduri pe lună.

Ministerul Sănătăţii a investit circa 1,5 milioane de euro pentru dotarea laboratorului cu un cardio-angiograf biplan, ultima generatie, cu toate dotarile.

„Peste 60 000 de pacienţi sunt trataţi anual în Spitalul Bagdasar Arseni, unitate de primă linie a Ministerului Sănătăţii. Dintre aceştia,  peste 18.000 pacienţi beneficiază de serviciile secţiei de cardiologie. Era nevoie de o astfel de unitate dotată cu aparatură performantă”, a declarat astăzi ministrul Nicolae Bănicioiu.

Acesta a precizat că deocamdată, laboratorul este finanţat în cadrul  Programului National de Boli Cardio Vasculare al CNAS dar, începând din 2015, acesta va fi inclus în Acţiunea prioritară pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut (IMA) a Ministerului Sănătăţii.