Slide

Stiri: Social

Procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenți

150 de studenţi au primit consiliere în carieră, prin proiectul „Student azi! Profesionist mâine!”

30.09.2015

Peste 150 de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu au primit de consiliere în cariera profesională, iar 83 dintre ei au efectuat stagii de practică în companii și instituții din Sibiu. Toate acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Student azi ! Profesionist mâine! — Îmbunătățirea procesului de inserție pe piața muncii a studenților din domeniile tehnic/ economic/ medical veterinar” — IMPULS.

„Scopul proiectului îl reprezintă crearea unei punți de legătură între universități și sectorul privat pentru a facilita tranziția studenților de la activitatea academică la activitatea concretă de muncă în cadrul unei companii. Prin această inițiativă proiectul își propune totodată creșterea gradului de ocupare a locurilor de muncă disponibile pe piața muncii de profil de către proaspeții absolvenți”, a declarat prof. Dr. ing. Lucian-Ionel Cioca.

Participanţii sunt studenţi la facultățile de Inginerie, SAIAPM și Științe Economice.

În plus, aceştia au primit subvenție în valoare de 525 lei, iar cei mai buni 15 studenți care s-au remarcat în timpul stagiilor de practică au fost premiați.

Stagiile de practică s-au desfășurat în companii de renume, precum S.C. Kromberg&Schubert România Me S.R.L, S.C. Marquardt Schaltsysteme SCS, SC BMW SRL, BCR Sibiu, SC Tehnica Nouă SRL, Philadelphia Prest SRL, Transmontana SRL, Universal Transport SRL, SC Tursib SA, APM Sibiu, SC Scandia Food S.A, S.C. Expertarom Food Ingredients S.R.L, Unimat Sibiu, SC AMYLON SRL-

„Putem spune că parteneriatele încheiate între Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu și companii asigură premisele armonizării educației formale cu solicitările pieței de muncă. Astfel, proiectul vine în întâmpinarea uneia dintre problemele principale ale pieței muncii — diferența dintre cunoștințele dobândite în sistemul de învățământ și cerințele angajatorilor, care afectează pe de o parte tinerii absolvenți de studii superioare și, pe de altă parte, angajatorii”, a adăugat prof. Lucian Cioca.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.