Stiri: Sanatate

Planul de Rezilienta - Ministerul Sanatatii

150 de studenţi pot face practică la Spitalul Elias din Capitală

29.07.2015

Spitalul Universitar de Urgență Elias lansează pe 30 iulie proiectul POSDRU – Program de stagii de practică în ortopedie și consiliere profesională pentru studenți la medicină. Astfel, 150 de studenți la medicină au ocazia să participe la un stagiu de practică, organizat la Spitalul de Urgență Elias din București, sub îndrumarea coordonatorului de program, doctor Nae Gheorghiu. Programul este co-finanțat din fonduri europene și costă 375.000 de euro.

Scopul acestui proiect este de a familiariza studenții cu practica medicală, deoarece presupune desfășurarea unor activități unde vor relaționa direct cu pacienții, vor lua parte la stabilirea diagnosticului și a atitudinii terapeutice, și vor participa activ la aplicarea unor metode de tratament. De asemenea, studenții participant vor fi consiliați în vederea alegerii unei specializări care să li se potrivească și pe care să o practice cu profesionalism.

„Clinica de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias este o clinică matură, ea a fost înființată în 2004. S-a dezvoltat permanent prin organizarea și dotarea cu aparatură modernă, performanța. Acest lucru a fost posibil datorită conștiinței profesionale a medicilor, atât a celor care au inițiat clinica cât și a acelor care s-au alăturat pe parcursul anilor”, a precizat coordonatorul programului, doctorul Nae Gheorghiu, adăugând că unii dintre medici sunt recunoscuți atât în țara cât și în străinătate, aceștia făcând chiar parte din bordul de conducere a unor societăți profesionale de prestigiu.