Stiri: Companii

16 companii româneşti participă la târgul Farnborough Air Show Londra

16.07.2014

În perioada 14-20 iulie, 16 companii româneşti participă la târgul pentru produse din industria aeronautică Farnborough International Air Show Londra. Acesta este cel mai important eveniment internaţional de profil, iar pe lista companiilor se află Aero Care, Aerofina, Aerospace Services, Aerostar, Alro, Avioane Craiova, Giar, GM & T International 2000, IAR, Iarom, Romtehnica şi Institutul Comoti.

La deschiderea oficială a târgului au fost prezenţi consilierul de stat al Primului Ministru, Sorin Encuțescu şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cosmin Cătălin Olteanu. Aceştia au vizitat pavilionul României şi au discutat cu firmele participante, având o serie de întrevederi cu reprezentanţii companiilor străine semnificative din domeniu, în vederea identificării de oportunităţi de cooperare cu societăţile româneşti.

Oamenii de afaceri români prezenţi la târg au avut numeroase întâlniri de lucru cu asociaţii de profil, firme de distributie atât din Marea Britanie şi spaţiul UE, cât şi din alte ţări din afara spatiului comunitar, creându-se astfel reale posibilitati pentru creşterea exporturilor pe aceasta piaţă şi pentru identificarea unor noi oportunităţi de atragere de investitii in ţara noastră.

Ediţia din acest an a evenimentului beneficiază de prezenţa mai multor firme care realizeaza produse de design aeronautic, solicitate pe pieţele internaţionale. Astfel, produsele care se expun la acest târg, în care un loc central îl reprezintă realizările de vârf din industria aeronautică, se înscriu în cerinţele internaţionale şi respectă regulile din domeniu de prezentare şi realizare tehnică. Firmele vor avea ocazia sa participe la seminarii despre importanta respectarii normelor obligatorii in domeniu pentru definitivarea realizarii produselor.

Participarea românească la cel mai important târg din domeniul aeronautic, alături de peste 1500 de expozanți din 40 de state, aduce un beneficiu real producătorilor români, experienţa acumulată în competiţia cu ţările recunoscute din acest sector facilitând industriei româneşti dezvoltarea unor importante colaborări pe piaţa internaţională.