Stiri: Companii

16 octombrie – Ziua Internațională a Șefului

16.10.2015

Astăzi, la nivel mondial, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Şefului, o sărbătoare care a apărut la sfârșitul anilor ’50 în SUA și a devenit populară în mai multe țări. Ideea Zilei Internaţionale a Şefului îi aparţine Patriciei Haroski, o femeie care lucra pentru tatăl său și care și-a dorit să îmbunătățească relațiile de la birou dintre manageri și angajați.

Ea considera că această zi este o strategie bună de a face angajații să înțeleagă mai bine greutățile și responsabilitățile managerilor lor. Ziua pe care Patricia Haroski a ales-o, 16 octombrie, este chiar ziua tatălui ei.

16 octombrie este o ocazie bună pentru toți angajații să își arate aprecierea față de șef, supervisor, manager, coach sau mentor, și chiar parteneri de afaceri și să le mulțumească pentru îndrumarea oferită.

„Fii mereu conștient de faptul că există reguli după care se oferă cadouri la locul de muncă. Poți oferi un cadou nepotrivit fără să vrei și vei crea o situație jenantă atât pentru tine cât si pentru cel căruia ai vrut să îi dăruiești. De aceea, este important să fii conștient care sunt limitele permise precum și de modul în care se oferă daruri”, precizează reprezentanţii companiei My-Man.

Aşadar, conform acestora este important să ţii cont de trei sfaturi de etichetă de business care te vor învăța cum să dăruiești corespunzător, ca să fii sigur că nu îți pui șeful într-o poziție inconfortabilă:

1. Consultă Politica Companiei

Vezi care sunt regulile companiei pentru a fi la curent cu politica de la locul de muncă cu privire la valoarea cadourilor care pot fi oferite.

2. Cumpără Cadouri În Echipă

A oferi un cadou individual șefului este diferit față de a-l oferi unui coleg, deoarece este un gest ușor de interpretat.

3. Fii discret și oferă cadouri sincere

Dacă, din diferite motive, te hotărăști să oferi un cadou individual, abordează gestul cu discreție. Același principiu trebuie aplicat și atunci când alegi cadoul. Un cadou prea pretențios și scump va crea impresia greșită șefului și este posibil să îl refuze.

4. Ce să nu oferi niciodată?

Nu trebuie să oferi niciodată bani sau promisiuni informale. Acest gest este unul inaceptabil.