Stiri: Logistica

Modernizare gări.

16,1 milioane lei pentru reparaţia căilor ferate către Constanţa, Craiova şi Timişoara

16.05.2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA continuă programul de întreţinere şi reparaţii curente la componentele infrastructurii feroviare, în vederea ridicării restricţiilor de viteză şi îmbunătăţirii gradului de confort în jumătatea de sud a ţării. Valoare totală estimată a lucrărilor este de 16,1 milioane lei, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

La Constanţa vor demara în perioada următoare lucrările de reparaţii, în valoare de 5,3 mil. de lei, pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe aparatele de cale aferente liniilor care asigură intrarea şi ieşirea din gara Constanţa dinspre Mangalia şi Portul Constanţa.

La Craiova au fost semnate contractele în valoare de 2,8 mil.e de lei, pentru lucrări de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului (SCB/CED/BLA/CEM) care vor contribui la creşterea siguranţei şi la îmbunătăţirea gradului de confort pe 14 intervale de staţii (Filiaşi-Răcari, Filiaşi-Gura Motrului, Işalniţa-Coţofeni, Coţofeni-Răcari, Dr.Tr. Severin-Gura Văii, Caracal-Fărcaşele, Drăgăneşti-Fărcaşele, Corbu-Sineşti, Potcoava-Sineşti, Potcoava-Balteni, Fâlfani-Costeşti, Mihăeşti-Radomireşti, Meri-Lainici, Meri-Valea) şi în 19 staţii CF (Coţofeni, Filiaşi, Motru Est, Podari, Segarcea, Banu Mărăcine, Costeşti, Malu Mare, Mihăeşti, Radomireşti, Lunca Budieni, Cârbeşti, Rovinari, Bărbăteşti, Borascu, Drăgoteşti, Jupâneşti, Ec. Teodoroiu, Valea Sadului). De asemenea, a fost emis ordinul de începere pentru lucrările de reparaţii în vederea ridicării restricţiilor de viteză pe aparatele de cale la intrare în staţiile CF Roşiori şi Caracal, lucrări în valoare de 1,9 mil. lei şi ordinul de începere a lucrărilor, în valoare totală de 1,5 mil lei, pentru asigurarea sistemului de protecţie anticorozivă a podurilor metalice de pe intervalele de staţii Gălăţeni-Măldăeni, Măldăeni-Grozăveşti şi Malu Mare-Baniu Mărăcine.

În ceea ce priveşte procedura de licitaţie pentru lucrările de reparaţii şi sudură electrică pe secţia CF Piteşti – Craiova, în valoarea totală estimată de 1.101.544 lei fără TVA, aceasta a fost anulată deoarece niciun agent economic nu a depus ofertă de participare