Codul Fiscal, aprobat. TVA-ul se reduce la 19%, din 2015

24.06.2015

Codul Fiscal a fost aprobat astăzi în Camera Deputaţilor şi va pleca spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Codul Fiscal a trecut aproape cu unanimitate: 306 „pentru”, o abţinere şi două voturi „împotrivă”.

Astfel, a fost aprobat noul TVA la 19%, a fost eliminată taxa pe construcţii speciale (cunoscută sub numele de taxa pe stâlp), precum şi acciza de 7 eurocenţi la carburanţi. În plus, impozitul pe dividende urmează să se reducă.

„Semnalul este clar: mediul economic are acum predictibilitate, stabilitate şi relaxare fiscală. Asta va însemna, implicit, creșterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi a consumului, precum şi reducerea sărăciei”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci.

Cea mai importantă prevedere cuprinsă în Codul Fiscal este cea referitoare la scăderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016. Măsura ar putea fi aplicată chiar mai devreme, înainte de finalul acestui an, prin Ordonanță de Guvern, dacă se va decide la rectificarea bugetară din luna iulie.

 

 

Citiți și despre: