Stiri: Stiri

16,5 milioane de tranzacții plăți facturi pentru PayPoint, în șase luni

22.11.2013

PayPoint a înregistrat pe plan local în prima jumătate a anului financiar 2013-2014 rezultate în creștere, atingând nivelul de 16,5 milioane de tranzacții de plăți facute. Rezultatele companiei, care este principalul operator de plăţi în numerar şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sunt în linie cu aşteptările companiei. Astfel, volumul tranzacţiilor de plăţi facturi a înregistrat o creştere semnificativă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, de 41%.

De asemenea, operatorul a raportat pe plan local rezultate pozitive şi pe segmentul încărcării electronice a cartelelor telefonice preplătite, în ciuda pieţei aflate în declin.

Performanţele PayPoint au fost puternic susţinute în decursul celor şase luni atât de adăugarea unor furnizori importanţi în portofoliu, pe segmente de plăţi variate, cât şi de diversificarea modalităţilor de plată pentru anumite servicii existente.

În acest context, datorită semnării parteneriatului cu RCS & RDS, prin PayPoint se pot plăti în momentul de faţă facturi emise de toţi marii furnizori din România. Aceste servicii sunt în prezent disponibile în aproape 8000 magazine partenere de pe tot cuprinsul ţării, reţeaua locală PayPoint crescând cu 428 puncte de plată în intervalul analizat.

„Ne face plăcere să anunţăm o creştere semnificativă a volumelor de tranzacţii şi, implicit, a cotei de piaţă PayPoint. Aceste evoluţii confirmă faptul că sistemul nostru de plăţi reprezintă alegerea tot mai multor români care apreciază siguranţa şi accesibilitatea serviciilor noastre. Creşterea numărului de comercianţi parteneri PayPoint, dar şi a calităţii acestora, diversificarea portofoliului de furnizori şi focusul pe promovarea serviciilor puse la dispoziţia consumatorilor sunt cei mai importanţi dintre factorii care au susţinut consolidarea afacerii în primul semestru’’, a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România.

PayPoint plc a raportat pentru cele şase luni un volum de 351,9 milioane tranzacţii procesate la nivelul grupului, în creştere cu 7,2 milioane faţă de tranzacţiile raportate în aceeaşi perioadă a anului precedent; valoarea totală a tranzacţiilor a atins nivelul de 6,9 miliarde lire sterline, în creştere cu 270,8 milioane lire sterline.

La nivelul întregului grup, au fost anunţate venituri nete de 54,1 milioane lire sterline, în creştere cu 9,7% faţă de aceeaşi perioada a anului anterior şi un profit înainte de impozitare de 21,3 milioane lire sterline, în creştere cu 16,6%.