Stiri: Social

Procesul cu familia Micula

168 de persoane, puse sub supraveghere judiciară în ultima săptămână

04.04.2016

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 168 de persoane şi au fost înregistrate 15 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În perioada 25 martie – 1 aprilie, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 168 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 29 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 138 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de una, pusă sun control judiciar pe cauţiune.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 15 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri, ca urmare a încălcării obligaţiilor, comiterea unor noi infracţiuni, condamnării în cauzele respective ori în alte dosare.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestarea preventivă (în patru cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în cinci cazuri), cu condamnarea cu suspendare (în două cazuri) și cu măsura arestării la domiciliu (într-un caz).

De asemenea, în trei cazuri, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu arestare preventivă.