Stiri: Retail

Carrefour a colectat trei tone de baterii, în cadrul programului „Reciclează și te recompensăm!”

03.08.2015

În primele trei luni (1 aprilie-30 iunie) de desfășurare a programului de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi – Reciclează și te recompensăm! – au fost colectate 130.249 unități, reprezentând aproximativ 3 tone de baterii uzate. Programul de colectare va continua până în luna decembrie.

Pentru a încuraja colectarea responsabilă a bateriilor uzate, Carrefour, împreună cu CCR REBAT, recompensează clienții oferind o baterie nouă de tip R6, marcă proprie Carrefour, pentru fiecare 4 baterii uzate sau 4 acumulatori vechi aduși la urnele speciale de la biroul Recepție Clienți.

Programul „Reciclează și te recompensăm!” se desfășoară în perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2015, în toate hipermarketurile Carrefour, în limita stocului disponibil. Programul nu include bateriile de tip pastilă.

„Grija pentru natură este una din prioritățile noastre în strategia de dezvoltare durabilă a Carrefour România. Ne dorim să contribuim la un mediu cât mai curat, încurajând atât angajații cât și consumatorii să se alăture inițiativelor noastre. Prin continuarea acestui program de reciclare a bateriilor uzate, ne propunem să facilităm reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea și să educăm membrii acestora în spiritul protejării naturii. Să nu uităm că o singură baterie poate polua 4000 de litri de apă prin conținutul de metale grele precum: mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu”, a declarat Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour România.