Stiri: Economie

Fonduri pentru studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare

19.08.2015

Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre autorizarea Ministerului Justiției , pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziția a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare, care vor fi situate în comuna Berceni, judeţul Prahova, și în Municipiul Caracal, județul Olt.

Fondurile necesare achiziției se ridică la 1 milion de lei și se suportă din bugetul aprobat al Administrației Naționale a Penitenciarelor din sumele alocate prin HG nr. 196/18.03.2015.

Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite respectând standarde impuse de către Uniunea Europenă. Acestea vor asigura o suprafață de 4 metri pătraţi pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv 9 metri pătraţi pentru o persoana privată de libertate cazată individual.

„Decizia luată astăzi de Guvern reprezintă încă un pas în direcția îmbunătățirii condițiilor din sistemul penitenciar, având în vedere faptul că împotriva statului român au fost pronunțate 121 de hotărâri judecătorești al căror obiect îl constituie condițiile de detenție care nu corespund standardelor Consiliului Europei”, au afirmat reprezentanţii Executivului.