Stiri: Sanatate

19 mai – Ziua Internaţională a Medicului de Familie

19.05.2015

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) a anunţat că se alătură astăzi celor peste 140 de țări membre WONCA în sărbătorirea Zilei Internaționale a Medicului de Familie. Organizația internațională a medicilor de Familie la care SNMF este afiliată a ales încă din anul 2010 această zi pentru a sublinia importanța medicului de familie în structura oricărui sistem de sănătate.

“Medicul de familie constituie piatra de temelie pe care se structurează controlul stării de sănătate a populației, este pilonul de bază pe care se clădește orice sistem de îngrijire medicală. Este singurul specialist în medicină care asigură o vedere de ansamblu asupra pacientului și a comunității din care face parte. Este prietenul lângă care te naști, mâna care te ajută să pășești cu curaj dincolo de această existență, specialistul care privește întregul și nu partea”, au afirmat reprezentanţii SNMF..

Cu această ocazie, Societatea Națională de Medicina Familiei organizează o serie de manifestări care evidențiază rolul medicului de familie în societatea românească și accentuează locul pe care acesta ar trebui să îl ocupe în realitate.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din judeţele României şi a municipiului Bucureşti.