Stiri: Stiri

19 % rată de absorbție a fondurilor europene pentru România

08.07.2013

Conform ultimelor documente transmise de către România Comisiei Europene, în momentul de față țara noastră a atins o rată a absorbției de fonduri europene de 19 procente. Astfel, țara noastră a solicitat CE rambursarea a 135 de milioane de euro prin intermediul Programului Operațional Sectorial Transport.

În total valoarea totală a fondurilor pe care România le-a solicitat Comisiei Europene prin intermediul POS Transport ajunge la peste 655 de milioane de euro.

„Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro in prezent, un avans substantial, care ne ajuta sa acoperim riscul de dezangajare automata a fondurilor europene”, a declarat intr-un comunicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici conform Finanțiștii.

Începutul lunii februarie oficialii Comisiei Europene au decis reluarea plăților pentru Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane, rata de absorbție a ajuns la 16,62 la sută, notează sursa citată.

Suma rambursata Romaniei de catre Comisia Europeana este de aproximativ trei miliarde de euro, nivel care reprezinta 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeana.

Sursă: Finanțiștii.ro