191 de persoane puse sub supraveghere judiciară, în perioada 1- 18 martie

21.03.2016

La nivel național, au fost dispuse, în perioada 1-18 martie, măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 191 de persoane și au fost înregistrate 23 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse inițial, cu alte măsuri.

Poliția Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.

În perioada 1 – 18 martie, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 191 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.

Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 52 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, față de 138 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și față de una, pusă sub control judiciar pe cauțiune.

În această perioadă, la nivel național, au fost înregistrate 23 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri, ca urmare a încălcării obligațiilor, comiterea unor noi infracțiuni, condamnării în cauzele respective ori în alte dosare.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă inițial a fost înlocuită cu arestarea preventivă (în 9 cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în 4 cazuri), cu măsura arestării la domiciliu (în 2 cazuri), cu condamnarea cu suspendare (în 3 cazuri), cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție (un caz). De asemenea, în 2 cazuri, arestul la domiciliu a fos înlocuit cu condamnare cu suspendare, iar în altul cu executarea pedepsei închisorii.

 

 

Citiți și despre: