20.000 de persoane vor petrece 1 Decembrie la Alba Iulia

26.11.2014

Hotelierii și proprietarii de pensiuni din Alba Iulia au anunțat că gradul de ocupare al unităţilor de cazare este de peste 90%, pentru mini-vacanța de 1 Decembrie. Pentru acest an, autoritățile din Alba Iulia au pregătit un eveniment care va include trei zile de spectacole şi care se va bucura de prezenţa unor oficialități din toată țara. Cea mai importantă noutate a zilei de 1 Decembrie este reprezentată de vizita președintelui ales al României, Klaus Iohannis.

Cu ocazia anierversări a 96 de ani de la Unirea Principatelor Române, autoritățile din Alba Iulia au pregătit 3 zile de spectacole și evenimente, atât pentru albaiulieni, cât și pentru turiștii care deja și-au anunțat vizita în “Cealaltă Capitală a României”.

Conform estimărilor autorităților, circa 20.000 de persoane vor asista la evenimentele de 1 Decembrie.

Pe lângă o serie de momente solemne de depunere de coroane, o paradă militară și slujba Te Deum ținută la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, ziua va include și o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Festivitățile se vor încheia cu un spectacol de lasere, concertul unor artiști români iar, la final, va avea loc un foc de artificii tricolore a căror temă principală este “spiritul românesc”.

“Cu fiecare an ce trece am remarcat o evoluție a numărului de turiști ce vin la Alba Iulia pentru a asista la festivitățile de 1 Decembrie. Românii își doresc să vadă “pe viu” ceea ce televiziunile transmit în fiecare an. Astfel, sperăm ca investiția făcută să bucure sufletele tuturor românilor și nu numai ale albaiulienilor. Ne onorează confirmarea președintelui ales al României, Domnul Klaus Iohannis, și îl vom primi cu mare drag în Cealaltă Capitală a Romaniei”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Citiți și despre: