Stiri: IT&C

20 de ani de la lansarea primei camere de supraveghere video de reţea

28.09.2016

Axis Communications sărbătoreşte 20 de ani de la lansarea primei camere de supraveghere video de reţea, camera care a stat la bazele tranziţiei de la supravegherea analogică la cea digitală, deschizând oportunităţile industriei Internet of Things. Este vorba de camera AXIS 200, primul echipament de acest tip care se putea conecta la Internet sau Intranet. Dispozitivul a fost lansat ca o extindere a businessului companiei concentrat, la acea vreme, pe dezvoltarea de soluţii dedicate conectivităţii imprimantelor, unităţilor de stocare optice şi produselor de reţea.

În urmă cu 20 de ani, Axis a revoluţionat industria lansând tehnologia “ThinServer”. Aceasta permitea companiilor să facă trecerea de la computerele mainframe la folosirea de servere compacte, deschizând, practic, graniţele conceptului IoT.

În primii 10 ani de la lansare, compania a livrat un milion de unităţi. La ora actuală, Axis deţine în portofoliul său peste 200 de modele de camere de reţea, pentru a putea răspunde oricărei cereri, şi lansează frecvent tehnologii noi, ce au rolul de a îmbunătăţi performanţa, procesul de analiză, algoritmii de compresie, modulul de monitorizare sau implementările cloud.

“Privind în retrospectivă, suntem mândri de faptul că viziunea noastră iniţială, bazată pe tehnologia ThinServer şi compusă din echipamente conectate şi reţele inteligente, a fost adoptată la o scară atât de largă. În 1996, nu am realizat dimensiunile conceptului IoT. Axis a accelerat trecerea de la soluţii analogice la cele digitale. Suntem mulţumiţi de rolul jucat, ca pionieri ai acestei industrii, având contribuţii majore în special pentru partea de securitate. Toate acestea ne oferă o şi mai mare încredere pentru viitor. Vom continua să aducem pe piaţă produse şi tehnologii inovative, menite să ajute la creşterea gradului de securitate”, a declarat Martin Gren care, alături de Mikael Karlsson şi Keith Bloodworth, a fondat Axis în 1984.