Stiri: Finante

Credite pentru romani

20 milioane de euro, fonduri pentru susţinerea IMM-urilor

24.10.2017

Banca Europeană de Investiții (BEI) și ProCredit Bank România au semnat un acord de finanțare în valoare de 90 milioane lei (20 milioane euro), care vor fi utilizați pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România. La eveniment, BEI a fost reprezentată de Andrew McDowell, Vice-Președinte, iar ProCredit Bank de Mariyana Petkova, Director General Adjunct.

Aceasta este prima linie de credit acordată de BEI în Lei și marchează continuarea colaborării în regiune dintre BEI și Grupul ProCredit. Acordul va sprijni demersurile ProCredit Bank de finanțare a companiilor din România care contribuie la dezvoltarea economică a țării și la crearea de locuri de muncă.

“Colaborarea dintre banca Uniunii Europene și ProCredit Bank România va facilita accesul companiilor românești la finanțare solidă, pe termen lung și în condiții avantajoase din punct de vedere al costurilor. Acest aspect este important pentru dezvoltarea sectorul privat în general și pentru întreprinderile mici și mijlocii în particular”, a declarat Andrew McDowell Vice-Președinte al BEI.

Fondurile vor fi acordate clienților ProCredit Bank, IMM-uri care activează în domeniul producției, comerțului și serviciilor și care corespund standardelor etice, sociale și de mediu ale băncii. Acest acord este un indicator clar al angajamentului ambelor instituții de a contribui la crearea unui mediu privat sustenabil în România.

Mariyana Dimitrova Petkova, Director General Adjunct la ProCredit Bank România a subliniat importanța evenimentului pentru IMM-urile din România: “Este un semnal puternic transmis comunității de afaceri din România din perspectiva faptului că facilitățile de creditare în monedd natională vor susține planificarea pe termen lung a investițiilor. IMM-urile isi vor putea astfel îmbunătați si extinde operațiunile. Semnarea acestui acord de finanțare reflectă principiile și obiectivele comune ale celor doua instituții, precum și angajamentul față de promovarea creșterii și dezvoltarii economice și creării de locuri de muncă prin susținerea întreprinderilor mici și mijlocii”.