200 de pompieri, la datorie cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva

11.10.2016

Peste 200 de pompieri asigură măsuri de prevenire și intervenție pe linia situațiilor de urgență cu prilejul manifestărilor religioase care au loc în contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva și a manifestărilor cultural-artistice ocazionate de Zilele Iașului.

Având în vedere evenimentele organizate în municipiul Iași, în perioada 9 — 17 octombrie a.c., la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au dispus o serie de măsuri pentru prevenirea riscurilor de apariție a unor situații nedorite, asigurării capacității operaționale corespunzătoare și desfășurării activităților în condiții optime de siguranță.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași au derulat controale specifice pe linia apărării împotriva incendiilor. Pe timpul acestora au fost luate măsuri de înlăturare a potențialelor cauze generatoare de situații de urgență în locurile în care se desfășoară evenimentele cu public numeros.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor, din ordinul inspectorului general al IGSU, în proximitatea Catedralei Mitropolitane au fost constituite patru puncte destinate acordării asistenței medicale și primului ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, în zonele cu aglomerări de persoane unde se desfășoară concerte, dispozitive mobile constituite din pompieri dotați cu stingătoare portabile și mijloace de primă intervenție vor gestiona, la nevoie, situațiile de urgență care pot apărea. Salvatorii sunt în măsură să execute operațiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență.

La nivelul județului Iași a fost întocmit planul specific de răspuns, iar acțiunile de prevenire și intervenție se desfășoară în sistem integrat, fiind angrenați pompieri și alți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

 

 

Citiți și despre: